Feteasca Wine și Zosimo Wine Selection

Feteasca Wine ghidul despre autohtonii de excelență din România, Fetească Albă, Regală și Neagră au cucerit palatele internaționale.

În anul 2020, autorul celor două ghiduri a hotărât să dedice o secțiune în Zosimo Wine Selection, doar pentru vinurile din România astfel încat nu vor mai ieși două ghiduri ci unul singur care va cuprinde întreaga selecție.

Zosimo este un cuvânt de origine greacă (ζωσιμος) care înseamna „viu” „vital”. Carmelo Sgandurra nu s-a putut face cunoscut altfel decât ca Sommelier Zosimo.

A fost întodeauna plin de viață, în 1996 și-a început cariera în promovarea internațională a vinului, inovând profund modul de comunicare a acestui fruct extraordinar al Pământului.

Sommelier Zosimo și-a construit propriul mod de prezentare a vinului, pornind de la cunoașterea directă a producătorilor, din pasiunea, grija și angajamentul pe care viticultorul le pune pentru a cultiva acea bucată de pământ care va oferi apoi strugurii, atenției dedicată în fiecare fază de procesare până la sticla finală.

Zosimo si ghidurile scrise de el

Stay tuned … în curănd va apărea varianta Zosimo Wine Selection în care vom regăsi acea secțiune dedicată vinurilor din România, oare care dintre acestea vor fi selectate de profesionistul nostru?

Revin cu detalii dar până atunci … vinuri bune dragii mei!

Andreea Spiridon