Montepulciano d’Abruzzo Day 31 Ianuarie 2020

Pentru că suntem in luna ianuarie și dorim să păstrăm tradiția, am programat și anul acesta, o zi dedicata unui singur soi de strugure și anume Montepulciano d’Abruzzo.

Montepulciano este un soi de struguri de vin roșu italian, care se plantează in special în Abruzzo, Lazio, Marche, Molise, al doilea soi de struguri autohtoni cel mai raspândit din Italia. Strugurele Montepulciano este originar din Toscana și poate fi legat de Sangiovese, cu care este adesea confundat.

Soi de struguri Montepulciano

Situat în centrul-sudul Italiei, Abruzzo se extinde din inima Apeninilor până la Marea Adriatică, pe un teritoriu în principal muntos și sălbatic. Zona viticolă din regiunea Abruzzo este concentrată în special pe dealul de coastă și în unele zone deluroase din interior. Solul permeabil și uscat, clima, protecția vânturilor reci și umede sunt condiții foarte favorabile pentru viticultura Abruzzo, din a cărei cultivare sunt produse vinuri de calitate excelentă, care merg bine cu mâncărurile tradiționale locale.

O zi dedicată Montepulciano d’Abruzzo, o degustare în orb care ne oferă posibilitatea de a scoate tot ce este mai bun din acest vin roșu corpolent

Pentru participarea la acest eveniment vă rog să mă contactați pe email la: clubsommelier.romania@gmail.com

Andreea Spiridon